Engadiner Nusstorte
€12,95
6-8 personen
Het verhaal achter de Engadiner Nusstorte van Nijtmans
Het oorspronkelijk Zwitserse notentaartje werd door de Zuid-Duitse Karin Nijtmans in haar kindertijd tijdens de bergwandelingen met haar familie gegeten.
De herinneringen aan deze prachtige uitjes met de Engadiner notentaart als hoogtepunt was de reden om dit in Nederland in haar eigen winkel te introduceren.
Het taartje is bij Nijtmans niet meer weg te denken en brengt een klein beetje nostalgie bij mensen thuis.
Het taartje is uitermate geschikt om in kleine puntjes te snijden en op kamertemperatuur te nuttigen en te bewaren.
Geniet van het voor mevrouw Nijtmans erg speciale taartje.
Bereidingswijze en allergie-informatie
In de productieruimte van patisserie Nijtmans wordt gewerkt met de volgende allergenen: ei, melk (koemelk, roomboter), gluten en noten (amandel, cashewnoot, hazelnoot, walnoot, pecannoot) soja, sesamzaad
Patisserie Nijtmans werkt uiterst nauwkeurig en schoon bij het maken van alle producten; wel geven wij aan dat de aanwezigheid van de betreffende allergenen niet voor 100% uit te sluiten zijn en er zouden eventueel sporen in terug te vinden zijn.
Bewaaradvies
Bewaaradvies taarten en gebak
In de koelkast blijft taart en gebak 3 dagen goed (bij een bewaartemperatuur van maximaal 7 °C).
Bewaar de taart en gebak in de taartdoos of onder een taartstolp, zodat de geurtjes van ander eten in je koelkast geen invloed op de smaak van de taart hebben.
Laat de producten niet te lang buiten te koeling staan en zorg ervoor dat deze meteen weer terug gezet worden om zo het product vers te houden.
Bewaaradvies koekjes
Je kunt koekjes het best bewaren in een afgesloten trommel. In een koektrommel blijven de koekjes ongeveer 4 weken goed. Kies bij voorkeur voor een koektrommel die niet helemaal luchtdicht afsluit, zodat eventueel vocht door de kiertjes afgevoerd kan worden. In een luchtdicht afgesloten koektrommel blijft het vocht juist in de trommel zitten waardoor je koekjes zacht kunnen worden.